Sari la conținut
Azi, Suedia

Azi, Suedia

Verile cu zile lungi și iernile friguroase. Renii, mâncarea, sărbătorile, natura, cultura muncii și motivația care te împinge spre a-ți dori să ai o viață lungă și sănătoasă. Spiritul colectiv. Egalitatea dintre oameni, respectul, toleranța, răbdarea, echilibrul și mândria cu care îți povestesc niște oameni despre țara lor. Pentru că da, despre suedezi și Suedia vă scriu aici.

E multă energie pozitivă în aer. O simți odată ce ajungi pe Aeroportul Internațional Arlanda, unde suedezii au “Wall of Fame” la Sosiri. Pentru suedezi nu e loc acolo de reclame la bănci, parfumuri, firme de lux și orice altceva care lasă impresia că imaginea lor poate fi cântărită în bani. Imaginea lor ca țară sunt saluturile lui Carl Gustaf al XVI-lea, regele, ale primarului orașului Stockholm, ale formației muzicale ABBA, ale sportivilor, actorilor, scriitorilor, astronauților și inventatorilor. Acele mesaje care îți spun “Welcome to my country!”, cum și pe sticlele de lapte din supermarket-uri scrie “svensk mjölk” (lapte suedez), iar producătorul de autoturisme Volvo are logo “Made by Sweden”!

Foto: Forsman & Bodenfors / Volvo Cars Sverige

Și așa realizezi, de când intri în Suedia, că țara asta ține enorm de mult la imagine. Că e deja ajunsă un brand. Că are deja în spate o legendă cu vikingi și lecții de civilizație.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mă găsești și aici
Abonează-te prin email
Arhivă