Sari la conținut

Despre blog

Această pagină personală documentează călătoria mea spre o viață nouă. Pagina este un blog informativ finanțat din resurse proprii pentru oricine dorește să se mute în Suedia sau poate inspira români să se mute în străinătate.

Pentru românii care deja locuiesc în Suedia, multe din ceea ce voi scrie aici pot fi ceva de genul “am fost deja acolo” sau “am făcut asta cu mult timp în urmă”. Totuși, am speranța că cititorii mei vor găsi utile informațiile publicate pe acest blog și vor aprecia conținutul lui.

De ce scriu

În general, scriu pentru că învăț mereu lucruri noi și pentru că doresc să împărtășesc cititorilor experiențele mele. Scriu pentru a nu-mi uita limba maternă și pentru a-mi putea structura mai bine ideile. Scriu pentru că îmi este mai ușor să dau un link spre un articol despre țara care m-a adoptat, în cazul în care cineva este curios să știe mai multe despre Suedia. Și nu în ultimul rând, scriu pentru că îmi place să scriu și pentru că am fost încurajat să o fac, inclusiv de către suedezi.

Despre ce scriu

Până să mă găsiți online, am întrebat prietenii din jurul meu ce fel de informații ar dori să citească. Răspunsurile lor au fost cel puțin interesante. Unii au vrut să afle informații despre piața muncii din Suedia, despre cum e atmosfera în mediul business și cum să-ți faci prieteni aici. Alții, despre cum am avut curajul să-mi împachetez lucrurile și să mă mut tocmai în Suedia. Alții au vrut să știe detalii (picante sau nu) despre diferențele culturale dintre balcanici și scandinavi, respectiv sfaturi despre cum să te poți adapta ușor printre suedezi.

Am avut și cititori care au dorit să scriu articole dedicate unui anume subiect (de obicei a fost o informație de care aveau ei nevoie), însă am refuzat politicos. Nu scriu articole la comandă și nu pentru persoane pe care nu le cunosc.

Politica de comentarii

Aprob destul de repede comentariile elaborate și de bun simț. Comentariile vor fi filtrate de mine și în mare parte le aprob. Dacă nu dai dovadă de bun simț, poți să mă critici la tine în Facebook sau la tine pe blog. Aici nu ai ce căuta! Iar dacă ai ceva de spus, igienic este să te prezinți – nu e frumos să te ascunzi în spatele unui pseudonim sau a unei adrese de e-mail false!

Resping direct comentariile care nu au legătură cu conținutul postărilor sau mi se par irelevante. Polemicile, aroganțele, negativismele, misoginismul, xenofobia, homofobia și rasismul nu-și au locul aici. Și încerc să mă feresc de oamenii care se încăpățânează să își impună punctul de vedere cu orice preț, sunt impulsivi sau caută să îi tragă pe alții în jos.

Politica de preluare a articolelor

Pentru pozele de copertă ale blogului am cumpărat drepturile de a le folosi de la Bildbyrå Stocholmsfoto. Altele au fost preluate de pe imagebank.sweden.se (da, Suedia are o bancă de imagini gratuite supuse unor termeni și condiții, pentru cei care doresc să promoveze Suedia în afara țării) sau fac parte din arhiva personală acolo unde sursa pozelor nu este menționată.

Textele de pe acest blog îmi aparțin, cu excepția articolelor care menționează sursa la finalul paginii. Se pot prelua fragmente de text doar dacă se specifică sursa sub formă de link către pagina de unde ai preluat textul și doar dacă fragmentul copiat nu constituie o parte consistentă din întregul text de la mine de pe blog (nu mai mult de 300 de cuvinte). În orice alte cazuri, mă aștept ca preluarea textelor de la mine de pe blog să se facă cu acordul meu în scris, altfel copierea de text este ilegală.

Momentan, o parte din articolele de pe acest blog au fost preluate de Republica.ro, publicație online cu care am avut un dialog deschis.

Raportarea problemelor tehnice

Dacă vei găsi diverse greșeli sau informații incorecte la mine pe blog (altele decât cele făcute din neatenție sau grabă), decât să critici, aș aprecia mai degrabă să mi le aduci la vedere printr-un mesaj privat prin rubrica de contact.

Disclaimer

Opiniile exprimate pe acest blog sunt opiniile personale și nu reprezintă în niciun fel viziunea angajatorului meu.

Mă găsești și aici
Abonează-te prin email
Arhivă