Sari la conținut

Despre mine

pe coclauri

Locuiesc în Suedia din ianuarie 2012 și am venit în această țară ca angajat Ericsson, companie căreia îi sunt alături din martie 2008. Lucrez în zona IT ca manager de produs pentru soluții IoT (Internet of Things).

Îmi plac oamenii, detaliile, autodisciplina și lucrurile făcute bine. Sunt om tehnic, și printre altele călătoresc cât timpul îmi permite – sunt încă în perioada aceea a vieții când descoperitul unor locuri noi îmi întreține bunăstarea și îmi aduce experiențe de viață.

Dacă nu sunt online, probabil sunt pe undeva prin coclauri cu rucsacul în spate și camera la gât. Iar dacă alții scriu despre viața cum trece prin fața lor, eu nu pot decât să mă bucur de a mea și de ceea ce se întâmplă cu mine în prezent.

Am crescut în mare parte din fantezii, încercând să-mi construiesc un drum palpitant și aleator. Și aici am aplicat sfatul lui Mark Twain:

Peste 20 de ani vei fi mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut decât pe cele care le-ai făcut. Așa că ridică ancora. Navighează în larg departe de siguranța portului. Prinde vântul care să umfle pânzele. Explorează. Visează. Descoperă.

La un moment dat i-am spus unui suedez, în glumă, că mi-ar plăcea să fiu vampir. Pentru că-mi este teamă că nu voi trăi suficient de mult încât să fac toate lucrurile pe care îmi doresc să le fac în viața asta de om. Și s-a uitat la mine într-un mod amuzant.

În esență, ideile mele de viață sunt următoarele:

1. îmi trăiesc viața pe baza principiilor care îmi fac mie bine, nu pe baza așteptărilor celor din jurul meu, iar dacă nu aleg eu ceea ce îmi place, probabil că voi sfârși prin a alege alții pentru mine;
2. cea mai agreabilă religie e aceea prin care îi dai celui de lângă tine ceea ce ție ți-ar face plăcere să ți se dea înapoi;
3. pot face și lucruri pentru mine, dar în același timp îi pot ajuta și pe alții;
4. sunt flexibil, orice se poate învăța și nimic nu e pierdut.

În încheiere, anii mei petrecuți prin țări străine și în Suedia au fost și sunt încă frumoși. Aș zice, mai degrabă, că am călătorit de unul singur pe un drum necunoscut: ridicol, surprinzător, terifiant și de neuitat. Cu toate astea, oricât de ciudată, plăcută și diversificată a fost calea aleasă de mine, pentru mine ca expat român, iarba va dansa mereu aici în Suedia.

Mă găsești și aici
Abonează-te prin email
Arhivă