Sari la conținut
Diferența dintre Dorel și muncitorul care lucrează în Suedia

Diferența dintre Dorel și muncitorul care lucrează în Suedia

Ce îmi place la suedezi este că, atunci când un vecin nou se mută la bloc, acesta pune anunț în lift pentru faptul că urmează să dea o mică petrecere între intervale bine definite dar ce nu depășesc ora 22:00. Ulterior, dacă vecinul nou-venit are de renovat apartamentul și știe că se va face gălăgie, pune iar un anunț politicos care de obicei este scris de mână.

Iar dacă vecinul nu pune anunțul, de obicei firma de construcții și renovări va pune unul.

Desigur, și muncitorii care renovează benzinăria de lângă mine respectă aceleași reguli de bun simț: își marchează teritoriul corespunzător și acoperă temporar mașinile din zonă (parcate peste noapte) cu o folie subțire de nylon pentru a nu le stropi cu vopsea și var, chiar dacă analizând vizual scena de mai jos ai spune că nu era necesar deranjul.

Ce face muncitorul român, în schimb? Se pune direct pe treabă, vrea să o termine repede și să plece acasă. Nu are motivație. Așadar, începe să taie în asfalt fără să țină cont de mașinile parcate pe stradă.

Acea Toyota Prius din poză era mașina mea. Altfel nu aveam de ce să fac acele poze și probabil că mi-aș fi văzut de treabă în ziua aceea fără să mă mai enervez.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mă găsești și aici
Abonează-te prin email
Arhivă