Sari la conținut
Tradiție de Crăciun în Suedia: desene animate cu Donald Rățoiul

Tradiție de Crăciun în Suedia: desene animate cu Donald Rățoiul

Anual, în ziua de 24 decembrie, ora 3 după-amiaza, populația Suediei stă în fața televizorului pentru a urmări un episod cu Donald Duck (Kalle Anka) “De la noi toți la voi toți”, produs de Walt Disney Productions și prezentat pentru prima dată pe 19 decembrie 1958.

Aproape jumătate din populația Suediei (4.320.000 de locuitori) s-au uitat la desenele animate cu Donald Rățoiul în Ajunul Craciunului din anul 1997, conform statisticilor MMS (Mediamätning i Skandinavien).

Donald Rățoiul la TV

Desenele animate cu Donald Rățoiul au avut un rating scăzut în anul 2008, deși au fost vizionate de un număr de 3.215.000 de locuitori. Linii de dialog din desenele animate au devenit și parte din coversațiile dintre suedezi. Muzeul Nordic din Stockholm are o secțiune din expoziție numită “Tradiții” ce include această parte, iar de fiecare dată când televiziunile au încercat să modifice grila de programe de-a lungul anilor, reacția publicului a fost una rapidă.

Așadar, nu uitați că la această dată și oră, Suedia este inchisă. Nimeni nu răspunde la telefon și, cel mai probabil, niciun suedez nu își va împărți timpul cu tine, decât dacă vă veți uita împreună la desenele animate cu Kalle Anka!

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mă găsești și aici
Abonează-te prin email
Arhivă