Sari la conținut
One-way ticket: călătoria spontană prin Singapore, Indonezia, Malaezia și Vietnam

One-way ticket: călătoria spontană prin Singapore, Indonezia, Malaezia și Vietnam

Sunt feluri prin care te poți educa pe tine însuți, poți învăța o limbă sau poți afla lucruri noi despre anumite culturi și civilizații. Iar pentru asta, călătoresc de multe ori prin lume de unul singur. Și n-am nicio problemă cu asta. Evit lupta aceea cu efortul suplimentar necesar pentru a călători cu un grup sau cu o altă persoană așteptând să se ridice dimineața din pat și dorind să ia rute alternative, sau scenele în care unul dintre noi a avut bătături la picior iar celălalt a vrut să păstreze mersul pe jos. V-ați făcut deja o idee.

Vineri, 10 martie, Stockholm. La prima oră din zi mă prinsese o stare generală de a-mi face bagajele și a pleca undeva prin lume. Oriunde. La serviciu, unul din colegii suedezi îmi citește starea și-mi zice:

Cum ar fi dacă ți-ai lua un concediu lung și ai pleca de capul tău? Îți recomand Asia. Trebuie să ajungi acolo dacă nu ai făcut-o deja! Și poate te întorci acasă cu o femeie asiatică… :-)

Următorul pas a fost să merg în aceeași zi la un cabinet medical specializat în vaccinări și să-mi fac vaccinurile recomandate pentru țările în care plănuisem să ajung. Sâmbătă am cumpărat biletul spre Singapore pentru joia următoare iar luni m-am prezentat la Ambasada Republicii Socialiste Vietnam la Stockholm pentru a-mi lua o viză cu intrări multiple pe durata a două luni. Am obținut viza miercuri și am fost gata de plecare!

A trecut aproape o lună de când sunt pe drumuri. Am ajuns prin Singapore, Indonezia (Bali), Malaezia (Kuala Lumpur) iar acum fac Vietnamul de la sud la nord pe motocicletă, pe jos, cu avionul și pe ape.

Voi reveni în curând în Suedia și voi continua să scriu pe blog despre locurile pe care le-am vizitat, despre oamenii frumoși pe care i-am întâlnit și despre cum am călătorit de unul singur prin aceste țări.

Ieri am zburat din Da Nang până la Hanoi, capitala Vietnamului. Am descoperit vremea de aici: 34°C și… “feels like” 49°C. Cuptor!

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mă găsești și aici
Abonează-te prin email
Arhivă