Sari la conținut
Românii le duc grija suedezilor. Cică statul suedez este în pragul prăbușirii!

Românii le duc grija suedezilor. Cică statul suedez este în pragul prăbușirii!

O țară din estul Europei împânzită de birocrație și corupție, fără guvernare și fără administrație digitală poate acum să-și frece palmele de bucurie. Deși v-am povestit cum ziarul Evenimentul Zilei instigă la ură, rasism și xenofobie, de data asta afirmă că Suedia este în pragul prăbușirii.

Locuind de aproape șase ani în Suedia, pot spune că și suedezii sunt îngrijorați pentru românii de pretutindeni, așa că le dedică cu căldură reportajul de mai jos:

Bă, eu nu pot decât să mă bucur că sunteți mulți care înghițiți astfel de știri! “Proști, dar mulți”! (Alexandru Lăpușneanul, de Costache Negruzzi). E mai liniștită Suedia fără voi. Stați acasă, behăliți Europa și creșteți-vă copiii în societatea pe care voi o construiți! Ce poate fi mai trist de atât?

Pe cealaltă parte, păcat că nu conștientizați răul pe care îl faceți altora, dar vi-l faceți și vouă între voi. Desigur, este mult mai ușor să arătați cu degetul spre alții, decât să vă uitați ce este în neregulă în grădina proprie.

Vă salut de la distanță și bucurați-vă de mega-catedrala construită în buricul târgului! Ceaușescu ar fi mândru de ea dacă ar mai fi trăit în timpurile noastre!

 

Poză copertă: Știm să traversăm?
Sursa: Fotograful a preferat anonimatul. Se știe el cine este. :-)

Un comentariu la articolul "Românii le duc grija suedezilor. Cică statul suedez este în pragul prăbușirii!"

  1. Romanul a fost, este si ramane adeptul zicalei “Cainele moare de drum lung si prostul de grija altului”. Una din satisfactiile de baza este chestia cu capra vecinului, daca e cu roatele in sus, e nemaipomenit. Ne simtim mai bine in mizeria noastra.

    răspunde

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mă găsești și aici
Abonează-te prin email
Arhivă