Sari la conținut
Modă la birou în Suedia: șosete cu sandale

Modă la birou în Suedia: șosete cu sandale

Se zice că dacă ești de ceva timp în Suedia, nu mai vezi o problemă în a purta șosete cu sandale la birou, indiferent de sezon.

În Suedia, colegii se adresează unul altuia sau managementului într-un mod casual. Pronumele de politețe gen “dumneavoastră”, “dumneaei” sau “dumnealui” sunt de domeniul trecutului. Angajați și angajatori, studenți și profesori, pacienți și doctori – toată lumea se adresează unul altuia după numele mic, inclusiv pe durata interviurilor de angajare. La fel este și stilul vestimentar: deseori conservator, dar casual. S-ar putea să vezi angajați care poartă sandale sau pantofi sport în birou, dar care își schimbă încălțămintea înainte să plece acasă.

Bărbații suedezi par să fie relaxați mai ales prin modelele șosetelor pe care și le aleg. S-ar putea să fie și altceva la mijloc: un coleg îmi spunea la un moment dat că singurul motiv pentru care poartă acele șosete cu degete colorate e pentru că nu avea altele curate în acea zi. Aș zice că fost îndrăzneț!

Din ce am povestit cu alți expați și văd vara pe stradă, multe companii suedeze par să aibă o cultură business foarte relaxată. Și e sănătos și pentru picioare să respire, așa că o parte din colegii mei suedezi își iau sandalele în picioare imediat ce ajung la birou.

Probabil că în România, genul de încălțăminte mai relaxat ar fi o pereche de sneakerși?

Videoclipul de mai jos îi arată pe suedezi dansând pe plajă în sandale combinate cu șosete albe la minutul 2:20.

 

Poză copertă: Tech Farm / Hus24 este un spațiu coworking din Stockholm, un eco-sistem pentru fondatori, designeri și developeri, care locuiesc, lucrează și se inspiră unul pe celălalt 24 de ore pe zi. Hus24 mai poate fi și definiția spațiului de birou deschis.
Sursa: Melker Dahlstrand / imagebank.sweden.se

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mă găsești și aici
Abonează-te prin email
Arhivă